Melania Kaitor

Storyteller

"Menirea vieții tale e să te cauți pe tine însuți." Mihai Eminescu

Biografie

Am absolvit în 1995 Facultatea de Litere şi Filosofie la Universitatea de Vest din Timişoara. Sunt licenţiată în Litere şi filosofie şi am Master în Literatura română şi intertextualitate cu lucrarea coordonată de prof. dr. Adriana Babeti, intitulată “Opera lui Mircea Cărtărescu, un palimpsest”.

Din 1995 şi până în luna octombrie a acestui an am lucrat în mass-media.

În primii ani am lucrat la TVR Timişoara unde am realizat o serie de filme, documentare, reportaje, emisiuni. Am prezentat săptămânal, în direct, emisiunea de informaţie culturală intitulată „Pe fază”.

În 1999 am primit Premiul special al Juriului (coodonat de Horia Murgu) pentru realizarea filmului documentar „Huligani post-Mortem” – coautor Diana Trocmaier, la Festivalul Televiziunilor Regionale TELEVEST.

În 2000, la acelaşi festival, am primit premiul special al Juriului pentru scenariul filmului „Pubi şi Fiametta”, regizat de Marius Bucur.

În anul 2000 am fost scenaristul si regizorul filmului „Jurnal de Penitenciar” realizat de casa de producţie Film&Go Company din Timişoara.

Din 1999 până în 2001 am fost un promotor al teatrului din Timisoara ocupându-mă de imaginea lui din postura de secretar literar şi coordonator în relaţiile cu mass media.

În 2001 am obţinut Diploma de absolvire a stagiului de formare „Introducere în cultura şi civilizaţia Europei Centrale”, cu specializarea studii culturale, acordată de Timişoara Open College, Director Ştiinţific Prof. Dr. Vladimir Tismăneanu.

Tot în 2001 m-am angajat la ziarul săptămânal „Bănăţeanul”, o publicaţie a trustului Media Pro unde am ţinut constant prima pagină şi am colaborat cu alte publicaţii din Bucureşti cum ar fi: Ziarul Financiar, Adevărul, Evenimentul Zilei, etc.

În 2002 am fost nominalizată, împreună cu jurnalista Adriana Andronescu, la Premiile Freedom House pentru articolul „Armata lui Zeus” publicat în “Bănăţeanul” şi preluat de agenţia de presa Mediafax.

Din toamna anului 2002 şi până în octombrie 2018 am lucrat ca producător de promo la Televiziunea Publică (TVR), cu o pauză de patru ani între 2004 - 2008 când am lucrat pentru ProCinema, un canal al trustului Media Pro, fiind tot producător de promo.

În 2010 am urmat Cursurile de duminică în cadrul UNATC, secţiunea scenaristică, coordonată de Adrian Titieni şi Mihai Manescu.
În prezent predau cursuri de scriere creativă şi am ca pasiune scrierea scenariilor de film şi a formatelor de emisiuni.

 

 

  • 2017 - Best Romance Book - Capricorn
  • 2016 - Most Popular Author, Readers Choice
  • 2016, May - Best Selling Book - Gemini
  • 2016 - Best Adventure Book Nomination - Leo

Writing

Pie apple pie biscuit sweet roll chocolate bar jujubes chupa chups apple pie liquorice. Sugar plum powder.

Reading

Croissant apple pie cheesecake fruitcake chocolate chupa chups. Marshmallow sweet bonbon jujubes bear claw.

Editorials

Chocolate bar cake gingerbread tart jelly beans chocolate bar cupcake apple pie. Cake powder jelly-o apple pie jelly.
//melaniakaitor.com/wp-content/uploads/2017/08/about_me.jpg

Poetry is the spontaneous overflow of powerful feelings: it takes its origin from emotion recollected in tranquility.

William Wordsworth
Guest Appearances
Presentations All Around The Globe
  • Festival of Magic And Fantasy
  • London Summer Reading Camp
  • Honorary Guest of National Library
  • Grand Bookstore Opening